Schaapskooi Mergelland in Epen begon in 1991 op natuurlijke wijze de natuur te beheren met een kudde van 50 Mergellandschapen. De kudde is nu gegroeid tot circa 2.500 stuks. Dit streekeigen schapenras is meer dan geschikt om kalkgraslanden te beheren.

 

Schaapskooi Mergelland beheert tevens de kuddes op de Brunsummerheide en st. Pietersberg. Schaapskooi Mergelland maakt gebruik van drie soorten schapen namelijk: Mergellanders, Schonebekers en Suffolks. Door de herders en natuurlijk niet te vergeten de hard werkende honden worden deze schapen met liefde gehoed.

 

Het kenniscentrum geeft informatie over natuurbeheer met schapen en krijgt regelmatig scholen, groepen en overheden op bezoek. Denk voor een bedrijfsuitje of familiefeestje eens aan een tocht over de kalkgraslandhellingen met herder Ger Lardinois.   Schaapskooi Mergelland kan het programma geheel aanpassen aan uw wensen.

 

Lammetjesdagen

LAMMETJESDAGEN AFGELAST!! Jaarlijks vanaf het eerste weekend in  januari t/m laatste weekend van maart staan de schapen op stal. Dan worden de lammetjes geboren!

Van 4 januari tot en met 29 maart zijn er elke zaterdag en zondag Open Dagen.

Vooral voor kinderen zijn deze Lammetjesdagen erg leuk: zij kunnen de pasgeboren lammetjes aaien, zien hoe deze verzorgd worden en  met een beetje geluk een lammetjes geboren zien worden!

Wij zijn in de weekenden van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Tijdens het carnavalsweekend zijn we helaas gesloten! Volwassenen €3,- incl. koffie/thee. Kinderen €1,-

 

Schaapscheren

Jaarlijks in het eerste weekend van januari -als de schapen “op stal” komen en hun warme winterjas uit kan- worden de schapen geschoren. Dit gebeurt door een aantal internationale schaapscheerders. Kom kijken naar dit indrukwekkende schouwspel en zware werk.

Natuurbeheer, Schaapskooi, Wolwinkel, Lamsvlees, Camping, Herberg, Vakantiehuizen en op steenworp afstand van de Eperheide en het Bovenste Bos

Schaapskooi Mergelland

Janine, Elies en Ger Lardinois

Julianastraat 41b

6285 AH Epen - Zuid Limburg

tel: +31 6 86 82 72 82

info@schaapskooimergelland.nl

nieuwsbrief aanvraag:

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Wordt vriend van de Schaapskooi Mergelland. Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte. Wordt vriend van de Schaapskooi Mergelland. Volg ons via Twitter en blijf op de hoogte. Wordt vriend van de Schaapskooi Mergelland. Volg ons via Youtube. Bekijk ons kanaal met vele filmpjes over  Schaapskooi Mergelland Ook via Linkedin zijn we te volgen Wordt vriend van de Schaapskooi Mergelland. Voeg ons toe aan je G+ kring en blijf op de hoogte.