top of page
095fff44-a573-43cf-8780-3510b5cf77f7.jpe

ADOPTEER EEN SCHAAP

De schaapskudde in het Gulpdal dreigt te verdwijnen, en daarmee een uniek natuurgebied! Overheid en grondeigenaren stellen steeds minder geld beschikbaar voor actief landschapsbeheer met gehoede schaapskuddes. Stichting Vrienden van Schaapskooi Mergelland verzamelt financiële middelen om de gehoede schaapskuddes en, indirect, de unieke flora en fauna voor het Heuvelland te behouden. U kunt helpen door ons financieel te steunen en een schaap te adopteren.

Adopteer een schaap

Sinds jaar en dag trekt een gehoede kudde Mergellanders – zo’n 300 ooien – acht maanden per jaar door het Zuid-Limburgse Gulpdal, een prachtig, groot, open natuurgebied. De grazende schapen zorgen voor behoud en herstel van de bijzondere, specifieke Gulpdalflora en -fauna. Echter sinds 2011 kan grondeigenaar Staatsbosbeheer deze wijze van natuurbeheer niet meer betalen.

Om de gescheperde begrazing te laten voortbestaan is in 2011 de Stichting Vrienden van Schaapskooi Megelland opgericht.


Ook u kunt daaraan uw steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door symbolisch een schaap en/of lam te adopteren.

U adopteert al een schaap voor € 25,00 per jaar; een lam voor  € 12,50. De schaapskudde is blij met elke geste! U snapt hoe meer schapen ‘aangenomen’ worden, des te meer geld is er om de kudde te laten grazen en de natuur haar werk te laten doen.

 

Bedrijven, verenigingen en scholen

Bedrijven steunen de kudde voor een tarief van minimaal € 95,00 per jaar. Uw bedrijf ontvangt dan het logo ‘Vriend van Schaapskooi Mergelland’ dat u op uw bedrijfswebsite kunt publiceren. Tevens wordt uw bedrijf als sponsor op de website van Schaapskooi Mergelland vermeld.

Speciale bedrijfsarrangementen zijn ook mogelijk. Zo ook voor scholen en verenigingen.

Neem gerust contact op met vrienden@schaapskooimergelland.nl.

Als dank voor uw deelname ontvangt u van ons..

vrienden_van_schaapskooi_mergelland.png

  • Een adoptiecertificaat.

  • Enkele keren per jaar onze digitale nieuwsbrief over het wel en wee van de kudde.

  • Het adoptiecertificaat geeft u (twee volwassenen per certificaat) recht op gratis toegang tot de lammetjesdagen in het jaar dat u een schaap of lam adopteert.

  • Gratis deelname aan de speciale dag voor de adoptanten tijdens het adoptie jaar.

L1

Item van 2011: Adoptie moet schaapskudde redden

bottom of page