top of page

SCHAAPSKOOI MERGELLAND

Familiebedrijf

Schaapskooi Mergelland ligt op één van de mooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Geniet van het Geul- en Gulpdal landschap dat voor  sportievelingen én  rustzoekenden heel wat te bieden heeft.
Wandel en ontmoet onze gehoede schaapskuddes, geniet van de eindeloze vergezichten en verblijf op onze camping of in één van onze comfortabele vakantiehuizen. Kom meer te weten over de schaapskuddes, ons actieve natuurbeheer en de invloed hierdoor op de flora en fauna van het Heuvelland.
Schaapskooi Mergelland: Actief Natuurbeheer en Ontspannen Genieten.

WhatsApp Image 2020-11-29 at 14.40.02.jp
schaap_menu1.png

ONS VERHAAL

Schaapskooi Mergelland in Epen begon in 1991 op natuurlijke wijze de natuur te beheren met een kudde van 50 Mergellandschapen. De kudde is nu gegroeid tot circa 2.500 stuks. Dit streekeigen schapenras is meer dan geschikt om kalkgraslanden te beheren. 

 

Schaapskooi Mergelland beheert tevens de kuddes op de Brunssummerheide en st. Pietersberg. Schaapskooi Mergelland maakt gebruik van drie soorten schapen namelijk: Mergellanders, Schonebekers en Suffolks. Door de herders en natuurlijk niet te vergeten de hard werkende honden worden deze schapen met liefde gehoed.

73515573_2557989167625920_69636572727528

Ambassadeurs Cittaslow Gulpen-Wittem

Tijdens de jaarlijkse Hubertusmarkt in Gulpen op zaterdag 9 november 2019 werden de eerste ambassadeurs benoemd van Cittaslow Gulpen-Wittem. Burgemeester Ramaekers-Rutjens overhandigde in de middag persoonlijk de certificaten aan zes ondernemers. 

 

Cittaslow staat voor ‘het goede leven’. De ondernemers zijn officieel benoemd tot ambassadeur omdat zij hebben aangetoond dat zij de Cittaslowfilosofie reeds uitdragen. De waarden die passen bij de Cittaslowgedachte maken onderdeel uit van hun identiteit en uitstraling. Een aantal van de kersverse ambassadeurs heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan het binnenhalen van het keurmerk voor Gulpen-Wittem in 2018. Het zijn onder andere de inwoners en ondernemers die Gulpen-Wittem tot een Cittaslow-gemeente maken. De volgende ondernemers zijn hierin op 9 november gekend: Gerardushoeve in Epen, Eyserhalte in Eys, Gulpener Bierbrouwerij in Gulpen, Dalauro Bed & Breakfast in Eys, Taverne Lambieck in Eys en Schaapskooi Mergelland in Epen.
 

"Schaapskooi Mergelland creëert natuurwaarden in natuurgebieden en stedelijk groen. Dit doen zij door het realiseren van een duurzaam begrazingsbedrijf met schapen, ingebed in maatschappelijke belangen als mens, milieu en dierenwelzijn. Begrazing met schapen heeft een gunstig effect op de structuurvariatie, de soortensamenstelling en de ontwikkeling van de vegetatie." 

bottom of page